O societate din Covasna a început la Vâlcele producţia apei minerale medicinale cu fibre extrase din rădăcini de cicoare, care este destinată în special persoanelor cu intoleranţă la gluten.

Silviu Manole, managerul general al SC Wega Invest SRL din judeţul Covasna, societatea care îmbuteliază apa minerală medicinală Vâlcele, a declarat, luni, că produsul, „unic în Europa”, a fost scos pe piaţă după doi ani de cercetări, finalizate cu brevet de invenţie, astfel că, din punct de vedere al proprietăţii intelectuale, este asigurată protecţia atât pe procedură, cât şi pe produs.

„Firma noastră a început să producă apă minerală cu fibre, sub forma unei băuturi care imită sucul, numai că ea conţine fibre aglutenice şi se adresează în special celor care au intoleranţă la gluten, dar şi celorlalte categorii care apreciază modul de viaţă sănătos. Consumul de apă minerală cu fibre conduce în mod evident la scăderea trigliceridelor, a colesterolului, a zahărului în sânge, măreşte viteza tranzitului intestinal”, a spus Manole.

mai mult la /www.mediafax.ro/

Lasă un răspuns